Behandeling ziekte van Lyme

Is bij iemand vastgesteld dat hij zeer waarschijnlijk de ziekte van Lyme heeft, dan wordt een langdurige kuur met antibiotica voorgeschreven. Het advies is om minstens 30 dagen antibiotica te slikken. Dit moet in een zo vroeg mogelijk stadium gebeuren. Daarom is het heel belangrijk om te noteren wanneer je precies door een teek bent gebeten. Noteer de datum, de plaats van de beet en waar je was toen je de teek mogelijk hebt opgelopen. Al deze informatie kan van belang zijn om vast te stellen of de kans groot is dat je de ziekte hebt opgelopen. De ziekte van Lyme behandeling is zeer intensief.

Is de Lyme behandeling effectief?

Helaas is het zo dat een behandeling met antibiotica tegen de ziekte van Lyme niet altijd effectief is. De Lyme behandeling kan weliswaar zorgen voor het voorkomen van het ontstaan van de ziekte van Lyme, maar er kunnen toch klachten blijven. Dit wordt het zogenaamde post-Lyme genoemd. Dan lijkt de ziekte bestreden, maar de patiënt houdt toch klachten die op de lijst van Lyme verschijnselen voorkomen. Hiertegen is helaas niet veel te doen, behalve bestrijding van symptomen.

Voorkomen is het beste

Je kunt het beste voorkomen dat je met Lyme besmet wordt door een tekenbeet te vermijden. Dit kan door bedekkende kleding te dragen als je een boswandeling gaat maken of in de tuin gaat werken. Zorg dat je benen en armen bedekt zijn zodat teken zich niet in je huid kunnen nestelen. Draag een hoofddeksel om ook je hoofd en hals tegen een tekenbeet te beschermen. Met deze maatregelen maak je de kans in ieder geval een stuk kleiner dat je door een teek wordt gebeten. En word je toch gebeten door een teek, verwijder deze dan direct en noteer de gegevens, zodat je weet dat mogelijke klachten het gevolg kunnen zijn van de tekenbeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *